Beta Balığı Bakımı ve Özellikleri Hakkında 12 Dolu Bilgi

Beta Balığı Bakımı ve Özellikleri Hakkında 12 Dolu Bilgi

Beta balığı nasıl beslenir diyen ve bu muhteşem balık türünün bakımı ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyenlere beta balığı bakımı ve özellikleri hakkında 12 bilgiden söz edilebilir.

Beta Balığı Bakımı ve Özellikleri Hakkında 12 Dolu Bilgi

1.Beta balık türleri parlak ve göz alıcı renkleri ile dikkat çeker. Uzun yüzgeçleri ile pek çok akvaryum severin büyük beğenisini kazanmayı başaran bu canlılar, tül, taç, maça ve tarak kuyruk gibi farklı yüzgeç yapıları ile adlandırılır.

Erkek beta balıkları…

2.Erkek beta balıkları diğer betalara oldukça saldırgan olmaları nedeni ile çoğu zaman bir akvaryumda yalnızca bir erkek beta balığını besleme yöntemine başvurulur.

3.Etçil beslenen betalar, düzenli, çeşitli ve sağlıklı şekilde beslendikleri takdirde görkemli bir şekilde büyür ve akvaryumları cıvıl cıvıl hale getirir.

4.Sahip oldukları labirent organları sayesinde beta balıkları bulundukları suların yüzeyine çıkarak havadan nefes alabilme özelliğine sahiptir. Bu da betaların filtresiz akvaryumlarda da yaşayabilmelerine imkan verir.

5.Oldukça kolay bir şekilde bakılabilen beta balıklarının doğal yaşam alanları Tayland’dır. Bilimsel adı Betta Splendens olan bu balık türünün boyu ortalama 6-7 santimetreye kadar çıkabilir.

PH değeri 6.0 ila 8.0 arasındaki sularda sağlıklı bir şekilde yaşayabilen beta balıklarının ideal su sıcaklığı ise 25 ila 27 santigrat derece olarak belirtilebilir. Bu balıkların yaşadığı alanlarda suyun sıcaklığının 22 santigrat derecenin altına düşmemesi oldukça önemlidir.

6.Minimum 20 litrelik akvaryumlarda beslenmeleri tavsiye edilen beta balıklarının ortalama ömürleri 3 yıldır. Akvaryumun her alanında yüzebilen bu balıklar karma akvaryumlarda uyum sorunları gösterir.

Diğer balık türleri…

7.Diğer balık türleri ile kavga edebilen beta balıkları bu nedenle özellikle kuyruk yiyen, parlak renklere sahip olan ve uzun yüzgeçleri bulunan balıklar ile aynı akvaryumlarda beslenmemelidir. Buna göre beta balıklarını lepistes ya da tetrazon gibi balıklardan uzak tutmak gereklidir.

8.Beta balığı yavruyken cinsiyet ayrımı mümkün değildir. Sadece ikinci ayını dolduran beta balıklarında cinsiyet ayrımı yapılabilir.

Erkek betalar…

9.Erkek beta balığı canlı renkleri ve narin vücutları ile fark edilirken, dişileri ise erkeklere nazaran daha sönük renklidir.

10.Beta balığını beslemek için granül ya da pelet yem kullanılmalıdır. Yemleme esnasında ise 1-2 dakikada bitirebileceği ölçüde yem verilmesi gereklidir.

11.Beta akvaryumunda olması gerekenlerden birisi de su değerini ve kalitesini korumak için akvaryum filtresidir. Ancak betalar durgun suları sevdikleri için güçlü bir filtre kullanmamaya özen gösterilmelidir.

12.Beta akvaryumu temizliği için haftada yüzde 20 ila 25 oranında su değişimi yapmak yeterlidir.





Pinterest'de Paylaş